Om een duidelijk overzicht te krijgen van wat er in de Analysefase bereikt moet worden hebben wij een voorlopige probleemstelling opgesteld. Door het beantwoorden van deze vragen kunnen wij vervolgens de juiste informatie verzamelen en ook controleren of wij de juiste informatie verkregen hebben.
Feedback:
Uit de feedback van Dhr. Koole bleek dat het en vereiste was om een goede hoofdvraag op te stellen. De inhoud van de vraag was aanwezig, maar deze was niet in vraagvorm aanwezig. Dit zal ik een volgende keer vanzelfsprekend anders aanpakken.
Probleemstelling:
We moeten voor Princess een herontwerp maken van de Silver Multi Snack 4 in Dat is een grill apparaat met 4 functies. Princess wil het ontwerp herontwerpen omdat het niet meer voldoet aan Europese normen plus nieuwe functies toepassen waar mogelijk. Wij verwachten dat het moeilijk zal worden om de ‘professionele keuken’ in het herontwerp te combineren met de visie van Princess. Wij willen vooral aandacht geven aan het ecologisch aspect zoals het vervangen van materialen voor een materiaal dat ecologisch verantwoorder zijn.
Deelvragen:
Mens
1) Welke vormtaal krijgt het herontwerp?
2) Welke uitstraling krijgt het herontwerp?
3) Welke ergonomische maten zijn van toepassing op de grill?
4) Hoe gaan die ergonomische maten op de Grill worden toegepast?
5) Wat is een comfortabele behuizingstemperatuur voor de gebruiker?
6) Wat wordt de hoofdfunctie van de grill?
7) Wat worden de deelfuncties van de grill?
Markt
1) Wat wordt de positie van de grill op de markt?
2) Wat wil Princess met het herontwerp uitstralen?
3) Voor welk publiek is het herontwerp bedoeld?
4) Welke (extra) functies zullen de beoogde gebruiker aanzetten tot aankoop van dit (her)ontwerp?
5) Welke functies in het huidige ontwerp hebben voor een potentiƫle gebruiker geen (of een insignificante) toegevoegde waarde?
Milieu (bron: LCA)
1) Welke materialen kunnen worden gebruikt…
a a) Om een minimale milieubelasting bij productie te bereiken?
b b) Om te kunnen hergebruiken in nieuwe producten zonder degradatie van de grondstof?
c c) Welke alternatieven zijn er voor de teflon anti-aanbaklaag?
2) Hoe kan het energiegebruik van de Grill worden verminderd?
a a) Het energiegebruik bij productie.
b b) Het energiegebruik bij gebruik door de eindgebruiker.
3) Kan de milieubelasting door transport beperkt worden?
a a) Is productie dichter bij de verkooplocatie mogelijk?
b b) Zijn er duurzamere transportmogelijkheden?
Technologie
1) Hoe kan de temperatuur van de Grill zo constant mogelijk gehouden worden?
a a) Hoe wordt de huidige temperatuur bepaald?
b b) Hoe wordt deze vergeleken met de ingestelde temperatuur?
c c) Hoe wordt dit in een signaal omgezet?
d d) Hoe wordt op basis van dit signaal het verwarmingselement in- of uitgeschakeld?
2) Hoe kan de temperatuur van de behuizing zo laag mogelijk gehouden worden?
3) Welke verwarmingstechnologie is het meest efficiƫnt?
4) Hoe kan uitstraling van warmte-energie naar de omgeving worden beperkt?
5) Welke materialen zijn toepasbaar om…
a a) Zo goed mogelijk thermisch te isoleren? (Behuizingsdelen en andere externe delen)
b b) Zo goed mogelijk thermisch te geleiden? (Grillplaten en andere warme delen)
6) Welke montagetechnieken maken het product zo eenvoudig mogelijk assembleerbaar? (DFA)
7) Welke montagetechnieken maken het product bij verdwijning het gemakkelijkst te scheiden op basis van grondstoffen?
Feedback:
Uit de feedback van Dhr. Koole bleek dat het en vereiste was om een goede hoofdvraag op te stellen. De inhoud van de vraag was aanwezig, maar deze was niet in vraagvorm aanwezig. Dit zal ik een volgende keer vanzelfsprekend anders aanpakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten